Fölsäsong

Det är inte utan att en viss abstinens infinner sig. Efter att fölvakat så här års sedan 1987 har vi de sista två åren valt att inte ha några ston i avel. Eftersom vi driver vår hästverksamhet i företagsform måste den vara ekonomiskt hållbar !

Det innebär att den ”ryttarsponsring” som avel idag utgör, inte är något alternativ för oss. Då har vi ändå avlat på elitston och betäckt med hingstar som själva presterat OCH har topphärstamning.

Min förhoppning är ändå att få återgå till att producera tävlingshästar för den högsta nivån. Det finns många fördelar med svenskuppfödda hästar och när världsklasshingstar finns att tillgå borde vi kunna få snabba avelsframsteg, förutsatt att rätt ston hamnar i avelsboxen.

DSC_2361

De senaste egenproducerade fölen, födda 2012, men förhoppningsvis inte de sista i Fagerås får avsluta dagens inlägg. Oscar de la Plot e Plot Blue och Olga e Kannan

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>